Liber amicorum Awraham Soetendorp

Soms heb je wel heel bijzondere opdrachten die op je pad komen, dit was er één van. Een liber amicorum als cadeau voor rabbijn Awraham Soetendorp ter gelegenheid van zijn 80e verjaardag.

Awraham Soetendorp is een nationaal en internationaal bekende rabbijn, met (nog steeds) vele activiteiten op interreligieus gebied, met daardoor een zeer uitgebreid netwerk.

In februari 2023 werd hij 80 jaar. Om dit niet zomaar voorbij te laten gaan heeft Stichting Jacob Soetendorp Institute for Human Values mij eind vorig jaar gevraagd of ik een boek wilde ontwerpen als cadeau.

Zij hebben vorig jaar aan zo’n 220 mensen uit het netwerk van Awraham gevraagd een bijdrage te schrijven voor het boek over zijn of haar persoonlijke ontmoeting met Awraham. Heel bijzondere verhalen zijn ingestuurd en dit geeft een prachtig overzicht over vele ontmoetingen het in het leven van Awraham. De rode draad in zijn leven luidt dan ook ‘Elke ontmoeting is een kans’.

De inzendingen varieerden van een enkele quote tot een aantal A4 pagina’s en sommige met beeldmateriaal toegevoegd en anderen enkel tekst. Om hiervan een mooi geheel te maken heb ik een stramien gecreëerd dat zeer flexibel ingevuld kon worden. Op die manier ontstaat er een eenheid en door de volgorde van de bijdragen zorgvuldig te kiezen is de cadans van het boek in balans.

Uit privacy overwegingen kan ik niet alles laten zien uiteraard maar de foto’s geven een goede indruk.

Project

  • SHARE