Boeken

Het ontwerpen van een boek is een vak op zich. ZuidWester is op dit gebied een specialist. Met grondige kennis van de opzet van een goed ontwerp. En ook van het effect van een omslag, de leesbaarheid van het binnenwerk en de combinatie van typografie en illustratie. Het is verrassend vanzelfsprekend eigenlijk dat een boek daar beduidend beter van wordt.

Wat de uitgever, de schrijver en de lezer daar van terugzien? Detaillering, kwaliteit, leesbaarheid, symboliek. Een eindproduct dat werkt. Met eigenheid. Daardoor past het ontwerp precies bij de inhoud, spreekt het de juiste doelgroep aan én valt het op.

Magazines

Een magazine is vaak een merk op zich. Lekker bladerbaar, vertaald op fijn papier of in een mooie online variant. Het draagt bij om de relatie met je publiek verder te verstevigen en te verdiepen, omdat het ruimte geeft om net iets meer te vertellen. Zo’n specifiek communicatiemiddel vraagt om specialistische ervaring.

ZuidWester maakte al heel veel vakbladen, consumtentitels en relatiemagazines. Die ervaring zie je terug op de echte ZuidWester manier: met veel kwaliteit, altijd helder en precies afgestemd op doel en doelgroep. Ik denk mee en ik denk vooruit. Zo neem ik veel werk uit handen.

"Ik hou van achtergrondverhalen. Die helpen me om mijn ontwerpen aan te laten sluiten bij de inhoud. In boekontwerpen kan ik naast mijn creativiteit ook mijn liefde voor het ambachtelijke ontwerpvak goed kwijt. Ik vind het een enorm compliment als klanten zien dat ik dat oude vakmanschap, die traditionele kennis nog heb. En, ook niet onbelangrijk, ik heb er al vaak technische problemen achteraf mee weten te voorkomen."

ontwerpaanpak
portfolioboekmagazine